Subhanallah! Jasad Bayi Masih Sempurna Selepas Berpuluh Tahun

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Subhanallah! Jasad Bayi Masih Sempurna Selepas Berpuluh Tahun | Assalamualaikum dan selamat sejahtera diucapkan kepada para pembaca yang dikasihi dan disayangi sekalian. Kuasa Allah tiada siapa yang boleh melawannya. Begitulah yang berlaku di Melaka baru-baru ini dimana seorang bayi yang telah ditanam beberapa puluh tahun yang lalu, jasadnya masih sempurna ditemui. Ikuti laporan penuh.

Alor Gajah: Beberapa penduduk terkejut apabila jasad dipercayai seorang bayi perempuan masih sempurna biarpun sudah disemadikan puluhan tahun lalu ketika kerja mengalihkan tujuh pusara lama yang terletak di luar kawasan Tanah Perkuburan Islam Padang Sebang, di sini, pagi kelmarin.

Difahamkan, jasad bayi berkenaan antara tujuh pusara dipindahkan ke kawasan tanah perkuburan yang diwartakan itu.

Naib Pengerusi Masjid Al-Syakirin Padang Sebang Rambeli Md Taha, 73, berkata, tujuh pusara lama itu dipindahkan ke kawasan tanah perkuburan kerana ia membabitkan maruah Islam.

“Saya dan ahli jawatankuasa (AJK) masjid mengambil masa hampir lapan bulan bagi memastikan perpindahan pusara lama ini dapat dilaksanakan dengan sempurna sebelum mendapat persetujuan daripada Mufti Melaka, baru-baru ini.

“Jika dikenal pasti dan diteliti, masih banyak lagi pusara lama tidak ditempatkan dalam kawasan tanah perkuburan, namun ia memerlukan masa agak panjang untuk dipindahkan kerana prosedur yang ketat,” katanya ketika ditemui, di sini, kelmarin. – myMetro

If you enjoyed this post, you should read this: MusicRecording

Subhanallah! Jasad Bayi Masih Sempurna Selepas Berpuluh Tahun
Dr Fuh

Nota: