Temuduga Terbuka Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) – November 2016

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mempelawa pemohon daripada warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong yang ditawarkan oleh TLDM sebagai :

1. Laskar Muda Lelaki TLDM
2. Laskar Muda Wanita TLDM

Tentera Laut Diraja Malaysia atau lebih dikenali dengan singkatannya, TLDM, merupakan salah satu cabang Angkatan Tentera Malaysia dan agensi utama yang bertanggungjawab ke atas operasi pengawasan dan pertahanan maritim negara. Penguasaan TLDM meliputi 603, 210 kilometer persegi, (hampir dua kali ganda keluasan daratan Malaysia, 329, 860 km persegi) merangkumi kawasan pesisiran dan Zon Ekonomi Eksklusif (ZEE). TLDM juga memikul tanggungjawab mengawal Laluan Perhubungan Laut (bahasa Inggeris: Sea Lines of Communications, SLOC) utama negara seperti Selat Melaka dan Selat Singapura. TLDM turut mengawasi kepentingan negara di kawasan-kawasan yang mempunyai tuntutan bertindih seperti di perairan Spratly.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai temuduga terbuka TLDM ini dan lokasi temuduga terbuka mengikut negeri, sila lihat di bawah atau klik di sini.

Tarikh temuduga terbuka : 08 Oktober – 17 November 2016
Penempatan : Seluruh Malaysia

| Info penuh | Jawatan lain


Widget not in any sidebars

Nota: