Subhanaallah! Bunga Mekar Penuhi Pusara Ahmad Ammar Di Turki!

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Subhanaallah! Bunga Mekar Penuhi Pusara Ahmad Ammar Di Turki! – Hari ini melalui akaun seorang pengguna Twitter, dia berkongsi gambar ibu bapa pemuda Ahmad Ammar Ahmad Azam menziarahi pusara anaknya itu yang meninggal dunia 36 hari yang lepas.

Ahmad Ammar meninggal dunia dilanggar ambulans pada 2 November lepas ketika melintas jalan.

Allahyarham juga menjadi orang Malaysia pertama dikebumikan di Tanah Perkuburan Eyub Sultan yang menghadap Laut Golden Horn.

Tanah perkuburan itu juga menjadi saksi tempat bersemadinya lebih 60 jasad para sahabat Nabi Muhammad S.A.W, para auliya’, panglima Uthmaniyyah dan orang-orang kenamaan di sana.Jasad sahabat Rasulullah Saidina Abu Ayub Al-Ansari turut disemadikan di situ.

Subhanaallah Bunga Mekar Penuhi Pusara Ammar Di Turki Subhanaallah! Bunga Mekar Penuhi Pusara Ahmad Ammar Di Turki!

Dalam gambar di Twitter itu, kelihatan ayah Ammar Ahmad Azam Abdul Rahman yang juga bekas Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) bersama ibu Ammar Nur Azlina Abdul Aziz berdiri di sebelah pusara anaknya itu yang dihiasi bungaan mekar.

Penulis hari ini turut berkongsi sebuah video petikan dari program Mimbar Pencetus Ummah terbitan Astro apabila menjemput Ahmad Azam dan Nur Azlina berbicara bersama penonton mengenai anaknya seorang pemuda kesayangan umat Islam Ahmad Ammar.

Sama-sama lah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada roh Ahmad Ammar dan semoga beliau ditempatkan dalam kalangan hamba-hamba Allah yang soleh dan dijanjikan syurga olehNya kelak.

p/s : Sebak dijiwa terasa jua kehilangan seorang syuhada dari Malaysia yang mana pemergiaanya memberi impak besar kepada semua yang mengenalinya terutama keluarga dan rakyat Malaysia. Diharap Allah tempatkan dia bersama orang-orang yang beriman. Amin

sumber

Incoming search terms:

If you enjoyed this post, you should read this: People

Subhanaallah! Bunga Mekar Penuhi Pusara Ahmad Ammar Di Turki!
Emas Putih

Nota: