Sony Xperia XZ Berharga RM2699 Di Malaysia – Pra-Tempahan Bermula Esok

Sony Malaysia akan mula melancarkan Xperia XZ secara rasminya pada pagi esok, tetapi seperti info awal mengenai peranti berkenaan telah pun diketahui. Daripada maklumat awal yang kami terima, telefon pintar Sony Xperia XZ ini akan dijual pada harga RM2699 di Malaysia.

Pra-tempahan untuk peranti ini boleh dilakukan bermula daripada awal pagi esok di pelbagai kedai Sony seluruh negara. Pada harga ini, ia boleh dikatakan agak mengejutkan, memandangkan Sony sentiasa meletakkan harga yang tinggi untuk produk mereka akhir-akhir ini. Bersama-sama dengan ini juga, pihak Sony telah mengemaskini harga jualan untuk Xperia X, dimana kini ia ditawarkan pada harga RM2199.

Xperia XZ_005

Xperia XZ_006

Daripada maklumat awal yang kami terima, Xperia XZ akan berharga RM2699 di Malaysia, dan pra-tempahan untuknya akan boleh dilakukan bermula pagi esok. Pada harga ini, ia boleh dikatakan agak mengejutkan, memandangkan Sony sentiasa meletakkan harga yang tinggi untuk produk mereka akhir-akhir ini.

Xperia XZ membawakan saiz skrin 5.2-inci dengan paparan HD penuh, dijana menggunakan cip Snapdragon 820, memori 3GB RAM, kamera belakang dengan sokongan tiga-axis 23-megapixel, dan kamera hadapan 13-megapixel. Seperti peranti Sony lain, ia turut melengkapkan peranti Xperia XZ ini dengan sokongan kalis air dan juga NFC.

Buat masa ini, kami masih tidak ketahui akan mengenai penawaran Xperia X Compact – dan mungkin akan terjawab secara rasminya esok.

Baca : Pandang Pertama Xperia XZ

| Artikel penuh | Tech lain


Widget not in any sidebars

Nota: