Nokia Terbitkan Aplikasi HERE Maps Di Windows Store

Nokia sedia menawarkan aplikasi pemetaan mereka untuk pengguna Windows Phone, dan kini, dengan adanya tablet Lumia 2520 mereka, Nokia turut sama menerbitkan aplikasi pemetaan mereka di Windows Store. Seperti beberapa aplikasi di Windows Phone, aplikasi HERE Maps ini dilihat eksklusif untuk Lumia 2520 buat masa ini.

HERE Maps

here-maps_02

Terhad untuk Lumia 2520Melalui aplikasi ini, ia menawarkan semua fungsi HERE Maps, termasuk membolehkan pengguna untuk memuat-turun dan mengakses ia tanpa talian internet. Pengguna juga turut sama boleh melihat bangunan dalam bentuk 3D, selain menggunakannya dalam mendapatkan arah perjalanan dan sebagainya.

Pengenalan aplikasi ini secara eksklusif untuk tablet Lumia 2520 juga memperlihatkan mungkin Nokia akan hadir dengan beberapa aplikasi lain yang diperkenalkan terlebih dahulu untuk pengguna mereka.

Buat masa ini, ia tidak diketahui lagi bilakah tablet Windows RT daripada Nokia ini akan memasuki pasaran tempatan. Mungkinkah penerbitan aplikasi HERE Maps untuk Windows RT yang turut hadir dalam bahasa Malaysia memberikan petanda untuknya?

Nota: