Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh | Inilah penemuan mumia terbaru di China, yang secara kebetulan terungkap ketika pekerjaan membina jalan di China bagian Timur baru baru ini.

Yang luar biasa adalah keadaan tubuh mumia masih utuh. Dianggarkan, perempuan ini adalah berpangkat tinggi semasa Dinasi Ming (1368-1644). Ia ditemui di bandar Taizhou, Provinsi Jiangsu. Ahli arkeologi China terkejut bagaimana keadaan kulit, rambut, kening, dan wajah mumia perempuan ini. Seakan-akan perempuan ini baru meninggal beberapa tahun lalu. Ia mengenakan pakaian dari sutera yang masih terawat. Mumia ditemui di dalam keranda batu di kedalaman dua meter dari permukaan tanah.

Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh1 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh11 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh2 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh3 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh5 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh6 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh7 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh9 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh10 Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh

Apa yang ia kenakan dan bagaimana keadaan dirinya memperlihatkan bagaimana kehidupan masa lalu China. Dari hujung rambut hingga hujung kaki, boleh dikatakan keadaan mumia ini sangat lengkap dan baik.

sumber

Incoming search terms:

If you enjoyed this post, you should read this: Recipe

Mumia Berusia 700 Tahun Di Temui Dalam keranda Batu Masih Utuh
Emas Putih

Baca juga:  Inilah Manusia Paling Pendek Berukuran Bayi 1 Tahun
Nota: