Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo | Zaman kanak-kanak sememangnya tidak lengkap jika anda bukan seoran seorang peminat cerita kartun Doraemon. Bukan sahaja kanak-kanak yang meminati Doraemon, malah ramai juga dikalangan orang dewasa yang sangat obses dengan Doraemon.

Pada pertengahan bulan Disember tahun lalu, satu pameran yang sangat unik iaitu tentang Doraemon diadakan di VIVA Home, Kuala lumpur. Nampaknya cuma tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum habisnya expo 100 Doraemon Secret Garden ditutup.

doraemon 5 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo doraemon 4 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo

Ekspo ini diadakan selama empat bulan bagi memberi peluang secukupnya kepada peminat Doraemon melihat 100 jenis reaksi dan gajet mempesona kucing robot kesayangan mereka.

Di samping itu, para pengunjung juga berpeluang mendalami dunia Doraemon melalui kewujudan semula babak dan lokasi menarik yang sering dipaparkan dalam siri komik dan animasi televisyen seperti taman permainan dan kediaman Nobita,” katanya ketika ditemui Kosmo! baru-baru ini.

doraemon 11 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo doraemon 7 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo
Malaysia adalah negara pertama di Asia Tenggara yang mengadakan pameran Doreamon dan kami berharap ekspo ini berjaya menarik peminat karakter tersebut dari negara jiran seperti Thailand, Singapura, Indonesia, Brunei dan Filipina. Ini sekaligus memeriahkan lagi TMM 2014 (VMY2014).

Terdahulu, ekspo tersebut telah diadakan di Hong Kong, Beijing dan Taiwan. Pusat pameran itu turut menyediakan kedai cenderamata untuk para pengunjung.

doraemon 3 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo doraemon 2 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo

Antara cenderamata yang dijual termasuk patung, rantai kunci, bantal, pakaian kanak-kanak, lampu, kasut dan pelbagai barang hiasan berkaitan Doraemon yang ditawarkan pada harga serendah RM2.90 sehingga RM499.

Orang ramai boleh mendapatkan tiket ekspo di laman web MYTicket Malaysia atau www.my.ticket.my pada harga RM25 untuk dewasa dan RM15 kanak-kanak.

Baca juga:  Hukum Upload Gambar Bayi Bawah 40 Hari

doraemon 8 Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo

Tiket juga boleh diperoleh di 100 buah stesen minyak BHP di seluruh negara atau kaunter khas di Viva Home. Bagi kanak-kanak berumur tiga tahun ke bawah serta warga emas, kemasukan adalah percuma.

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh melayari laman web www.100Doraemon.com.

Dr Fuh – Apa tunggu lagi!! Jom gegarrrrrrrrrrr!!!

Gambar – Todak Merah

If you enjoyed this post, you should read this: Masjid Berbentuk Pelik Dan Nama Pelik Ada Di Turki

Jom Gegar 100 Doraemon Secret Garden Expo
Dr Fuh

Nota: