Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) – Oktober 2016

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mempelawa kepada semua warganegara Malaysia yang berminat untuk memohon kekosongan jawatan kosong sebagai :

1. PEMBANTU AWAM H11 (41 KEKOSONGAN)
2. PEMBANTU OPERASI N11 (17 KEKOSONGAN)
3. PEMANDU KENDERAAN H11 (51 KEKOSONGAN)

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarat permohonan yang telah ditetapkan untuk jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA), sila lihat di bawah atau klik di sini.

Untuk permohonan jawatan kosong kerajaan ini secara online, sila layari laman web utama jawatan kosong SPA atau klik pautan ini.

Tarikh tutup : 09 Oktober 2016
Penempatan : Seluruh Malaysia

| Info penuh | Jawatan lain


Widget not in any sidebars

Nota: