Dr Mursi Hadapi Tuduhan Membunuh Dan Tiga Yang Lain

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Dr Mursi Hadapi Tuduhan Membunuh Dan Tiga Yang Lain | MESIR KAHERAH: Pejabat pendakwa raya Mesir telah mula menyiasat aduan terhadap bekas Presiden Mohamed Mursi. Bekas ketua negeri presiden yang dituduh membunuh, mengintip, menghasut pembunuhan penunjuk perasaan, dan merosakkan ekonomi.

Pemimpin dipilih secara bebas pertama di negara ini telah ditahan di lokasi yang tidak didedahkan sejak rampasan kuasa tentera menggulingkan beliau daripada kuasa pada 3 Julai. Tiada dakwaan telah ditekan terhadapnya sehingga hari ini lapor PressTV.

Sistem undang-undang Mesir membolehkan aduan akan disiasat selama beberapa hari atau bulan sebelum caj rasmi dikenakan. Aduan itu boleh dilakukan oleh mana-mana orang awam atau polis.

Pengumuman ini adalah satu langkah yang luar biasa, pendakwa biasanya menunggu sehingga caj yang difailkan sebelum membuat sebarang kenyataan umum.

Selain daripada Mursi, lapan pemimpin Ikhwan Muslimin sedang disiasat – termasuk Mohamed Badie.

Tertuduh dijangka akan disoalkan pada hari-hari akan datang, menurut pejabat pendakwa raya. Butir-butir orang-orang yang membuat aduan tidak didedahkan.

Ia diumumkan awal minggu ini bahawa pegawai-pegawai yang lain dari Ikhwanul Muslimin dan Badie serta beberapa yang lain sudah menghadapi tuduhan menghasut keganasan, di mana kebanyakan daripada mereka telah mengelak penangkapan selama ini. – Sumber

If you enjoyed this post, you should read this: MusicRecording

Dr Mursi Hadapi Tuduhan Membunuh Dan Tiga Yang Lain
Dr Fuh

Nota: