Dell Mengumumkan Siri Komputer Riba Alienware Baru Dengan Kad Grafik Siri GTX-10

Dell hari ini telah memperkenalkan sejumlah produk baru mereka untuk pasaran tempatan, dan memfokuskan kepada penawaran komputer riba Alienware mereka. Menjadi fokus utama adalah komputer riba Alienware 15, dan 17 – dimana kedua-duanya hadir dengan spesifikasi terkini dan kad grafik dari keluarga siri GTX-10.

Alienware 17 hadir dengan skrin bersaiz 17-inci, serta dijana menggunakan cip Intel Core i7 siri-K yang menawarkan sokongan overclock. Komputer riba ini turut hadir dengan pilihan tambahan teknologi pemantauan mata Tobii – yang boleh melihat gerakan mata pengguna, dan memaparkan apa yang berkaitan di skrin. Sejumlah variasi spesifikasi ditawarkan, termasuk memori sehingga 32GB RAM, ruangan storan sehingga 1TB.

Bersama-sama Alienware 17, turut diumumkan adalah Alienware 15 yang hadir dengan NVIDIA GeForce GTX 1060, serta skrin 15.6-inci yang hadir dengan pilihan resolusi sehingga UHD.

Bagi yang inginkan saiz komputer riba kompak pula, Alienware 13 disediakan – yang mana merupakan komputer riba bersaiz paling kecil dibawah jenama Alienware, tetapi turut hadir dengan sokongan kad grafik siri-GTX 10 terkini dan meawarkan sokongan realiti-maya melaluinya.

Alienware IFA 2016

Di Malaysia, Alienware 17 akan ditawarkan pada harga bermula RM8299, Alienware 15 bermula RM6999. Alienware 13 pula hanya akan hadir ke pasaran Mlaysia sekitar bulan November kelak.

| Artikel penuh | Tech lain


Widget not in any sidebars

Nota: