Biar Betul. Rebus Telur Ayam Guna Air Kencing?

Fuh.My
Fuh.My – Mencetus Fenomena

Biar Betul. Rebus Telur Ayam Guna Air Kencing? | Di China memang terkenal dengan pelbagai keunikan dan kepelikan. Sanggupkah anda memakan telur yang di rebus menggunakan air kencing budak sekolah berusia lingkungan sepuluh tahun. Kononnya, berkhasiat dan mampu mengubati penyakit.

RATUSAN telur direbus dengan menggunakan air kencing di wilayah Zhejiang, China dengan menggunakan resipi berusia ribuan tahun lalu.

BEIJING – Sebuah kedai di wilayah Zhejiang, timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa.

“Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari.

“Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya,” katanya.

china pelik Biar Betul. Rebus Telur Ayam Guna Air Kencing?

Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk.

If you enjoyed this post, you should read this: Contact form 1

Biar Betul. Rebus Telur Ayam Guna Air Kencing?
Dr Fuh

Baca juga:  Rakyat Miskin Dan Mayat Terpaksa Berkongsi Tempat Tinggal
Nota: